Trycktekniker för kläder

Guide till för- och nackdelarna med olika trycktekniker vid produktion av profilkläder

Läs mer om profilkläder

När du vill ha en högkvalitativ och professionell finish på ditt företags kläder har du några trycktekniker att välja mellan. Här tar vi en titt på de tre mest populära metoderna: screentryck, digitaltryck och brodyr.

Var och en har sina egna för- och nackdelar, så det är viktigt att förstå skillnaderna innan du fattar ett beslut. I den här artikeln utforskar vi varje teknik i detalj och hjälper dig att bestämma vilket som är det bästa alternativet för ditt företag.

Saker att tänka på innan du väljer tryckmetod

Det finns tre huvudsakliga trycktekniker som används av professionella tryckerier för att trycka profilkläder:

Dessa är digitaltryck, screentryck och brodyr.

Även om alla tre metoderna har sina egna unika fördelar kan det vara svårt att avgöra vilken metod som är rätt för ditt företag.

Innan du väljer en tryckteknik är det viktigt att ta hänsyn till följande faktorer:

 • Vilken typ av kläder du vill trycka.
 • Beställningens storlek.
 • Utformningen av trycket
 • Färgen på trycket
 • Materialet i kläderna.

Screentryck - Fördelar och nackdelar

Screentryck är en av de mest kända tryckteknikerna och används av många professionella tryckerier. Här är några av fördelarna och nackdelarna med denna teknik:

Fördelar:

 • Det är en av de mest ekonomiska tryckteknikerna.
 • Den ger högkvalitativa utskrifter med skarpa detaljer och korrekta färger.
 • Det är en mångsidig teknik som kan användas för att skriva ut på en mängd olika material, inklusive textilier, papper och plast.

Nackdelar:

 • Det kan därför vara dyrt att producera stora mängder.
 • Utskrifterna kan blekna med tiden om de inte sköts ordentligt.

Digitaltryck - Fördelar och nackdelar

Digitalt tryck är en tryckteknik som använder digitala filer som källmaterial. Det innebär att alla typer av bilder och mönster kan tryckas, vilket gör det till en mycket mångsidig teknik.

De främsta fördelarna med digitaltryck är den höga graden av anpassning som det erbjuder och den korta trycktiden. Du kan trycka vilken design som helst, i vilken färg som helst och i vilken mängd som helst, vilket gör det till ett utmärkt val för små beställningar.

Digitaltryck har dock vissa nackdelar. Den främsta är att det är dyrare än andra tekniker. Det har också en kortare livslängd än andra tekniker, så det rekommenderas för användning där detta är av stor betydelse.

Brodyr - Fördelar och nackdelar

Brodyr är en form av dekoration som har funnits i århundraden. Det är en process där man syr mönster på tyg med hjälp av nål och tråd. Broderi kan användas för att dekorera alla möjliga saker, från kläder till heminredning. Det kan användas för att ge en personlig touch till ett annars vanligt föremål eller för att göra ett uttalande med en genomarbetad design. Det finns några olika typer av broderi, bland annat handbroderi, maskinbroderi och digitalt broderi. Handbroderi är den mest traditionella formen av hantverket. Det görs genom att man för hand syr in motivet på tyget med hjälp av nål och tråd. Denna typ av broderi kan vara mycket tidskrävande, men den är också mycket givande.

Maskinbroderi görs med hjälp av en symaskin. Maskinen broderar motivet på tyget med hjälp av nål och tråd. Denna typ av broderi går mycket snabbare än handbroderi och kan vara billigare. Digitalt broderi är en nyare form av hantverk. Det görs genom att man broderar motivet på tyget med hjälp av en särskilt typ av digital maskin. Denna typ av broderi är mycket snabb och kan vara mycket exakt.

Det finns några för- och nackdelar att ta hänsyn till innan du bestämmer dig för om broderi är rätt val för dina företagskläder.

Fördelar:

 • Brodyr kan ge dina kläder ett högkvalitativt och professionellt utseende.
 • Det är ett utmärkt sätt att få ditt varumärke att sticka ut från konkurrenterna.
 • Brodyr är mycket hållbart och långvarigt, så din logotyp kommer att hålla sig snygg tvätt efter tvätt.
 • Det är ett relativt bra prissatt alternativ jämfört med andra metoder för att märka kläder, till exempel screentryck.

Nackdelar:

 • Den största nackdelen med brodyr är den tid det tar. Om du är ute efter en snabb leverans är detta inte rätt alternativ.
 • Det kan vara svårt att åstadkomma intrikata mönster med broderi. Om din logotyp är mycket detaljerad kanske den inte kan översättas väl till denna typ av varumärkesmärkning.
 • Det finns en gräns för hur många färger som kan användas i en broderidesign, så det kanske inte är möjligt att matcha ditt företags färger perfekt.
 • Brodyr kan skadas eller se slarvigt ut om det inte görs på rätt sätt, så det är viktigt att hitta ett välrenommerat och erfaret broderiföretag att arbeta med.

På det hela taget är broderi ett utmärkt sätt att märka dina företagskläder, men det är viktigt att överväga för- och nackdelar innan du fattar ett beslut. Om du har tid och budget för det kan broderi ge dina kläder ett högkvalitativt och professionellt utseende som gör att ditt varumärke sticker ut från konkurrenterna.

Därför ska du trycka profilkläder företaget med dessa metoder

Screentryck, broderi och digitaltryck är alla bra alternativ som kan ge dig högkvalitativa resultat.

Screentryck är ett populärt val för profilkläder eftersom det är ett relativt billigt alternativ och det kan ge dig mycket kontroll över den slutliga designen. Broderi är ett annat populärt val eftersom det kan ge ett mycket professionellt utseende. Digitaltryck är ett utmärkt alternativ om du vill kunna trycka ett stort antal artiklar snabbt och enkelt. Oavsett vilken metod du väljer kan du vara säker på att tryckta företagskläder är ett utmärkt sätt att marknadsföra ditt företag. Det är ett utmärkt sätt att få ut ditt namn och din logotyp, och det kan verkligen hjälpa dig att göra ett bestående intryck på potentiella kunder.

Ska du göra nästa inköp av profilkläder?

Här kan du läsa mer om olika klädesplagg att ta med i företagets kollektion. Ta med dig dessa tips till nästa gång du ska göra ett inköp av profilkläder till verksamhetens personal.